Innovatiivisen ohjelmistoalustan prototyyppi, Frontago-app

Olemme kehittäneet mobiiliapplikaatiota maaliskuusta 2018 alkaen ja nyt ensimmäinen prototyyppi on valmis. Meillä ei ole ohjelmistokehitysosaamista itsellämme, joten valitsimme hankkeellemme ulkopuolisen konsultin, SuperApp Oy:n, jolla on laaja kokemus erilaisista integraatioista, mobiiliapplikaatioista sekä web-palveluista.
Tarve sovelluksellemme on ollut jo pitkään tiedossa, rakennusalalla tiedon ajantasainen välitys on haaste. Tietoa on toistaiseksi liikkunut sähköposteissa, tekstiviesteillä, projektipankeista toiseen, ja vieläkin – paperilla. Huono tiedonvälitys heikentää hankkeen laatua, vie paljon aikaa ja lisää täten kustannuksia.
Korjaushankkeissamme on aina useita toimijoita; suunnittelijat, urakoitsijat, tilaajan edustajat kuten isännöitsijät, sekä tietysti taloyhtiön edustajat. Näiden eri toimijoiden välinen kommunikaatio tulee olla sujuvaa hankkeiden alusta loppuun.
Projektien seuranta, dokumentaatio, tiedonhallinta ja yhteydenpito on keskitetty kehittämäämme applikaatioon. Kaikki projektiin liittyvä data löytyy yhdestä paikasta, ja ajankohtainen tieto esimerkiksi työmaakäynneistä valokuvineen saadaan reaaliajassa jakoon kaikille hankkeessa mukana oleville henkilöille. Applikaatiomme on siis niin projektipankki, yhteydenpitoväline, kuin myös päivittäin käytettävä työkalu hankkeen seurantaan.

Hankkeellemme on myönnetty Suomen rakennerahasto-ohjelman, Kestävää kasvua ja työtä 2015-2020 mukainen kehittämisavustus.
Hankkeen nimi: Innovatiivisen digitaalisen rakennusalan palvelualusta proof of concept
EURA2014-hankekoodi: A74073